Performanta in spitalele publice, prin solutii informatice in Cloud

Sistem informatic pentru spitale si clinici in Cloud

Implementarea unui sistem informatic ofera spitalului suport pentru optimizarea indicelul DRG, acreditare CONAS,  imbunatatirea indicatorilor medicali, acces mai rapid al medicilor la istoricul medical al fiecarui pacient, pe scurt, la occidentalizarea serviciilor medicale. Pentru un astfel de proiect, spitalele sunt puse in fata unor costuri initiale ridicate, pentru achizitionarea infrastructurii si licentelor.

Prin sistemele informatice integrate in Cloud, livrate pe baza unui abonament, fiecare spital poate achizitiona  o solutie performanta, de ultima generatie, la un cost lunar de sub 1% din bugetul spitalului. In plus, aceste sisteme ofera siguranta crescuta datelor medicale.                        

Sistemele informatice in cloud asigura automatizarea comunicarii in spitale si o serie de beneficii de cost si performanta:

Costuri de infrastructura mai mici cu pana la 100%.

Achizitia unui sistem informatic pentru spital, integrat, in varianta on-premise presupune investitii in servere si statii de lucru compatibile si mentenanta aferenta. Sistemele informatice in cloud nu au nevoie de servere locale deoarece informatia este accesata prin Internet. Astfel, orice calculator existent in spital, va permite accesul in aplicatie. Sunt eliminate astfel costuri majore, fara a pune in pericol viteza de lucru in sistemului informatic.

Creste siguranta datelor medicale.

Prin stocarea informatiilor medicale pe hartie sau pe servere in spital, date sensibile ale pacientilor sunt supuse unor incidente precum incediu sau inundatie. Varianta in cloud presupune stocarea datelor in mod securizat, in data center si back-up in locatii multiple.

Investitie initiala cu pana la 50% mai mica.

Costurile de licentiere nu exista in versiunea de software in Cloud, ceea ce presupune o investitie initiala in sistemul informatic mult redusa. Acest cost este inlocuit cu un abonament lunar de utilizare pentru un sistemului informatic pentru spital si de mentenanta.

Functionalitatile unui sistem informatic pentru spital matur, cu actualizari rapide, automate si gratuite.

Una dintre principalele conditii in alegerea unui sistem informatic integrat pentru spital, este expertiza echipei care dezvolta sistemul si asigura conformitatea cu cerintele in vigoare. O echipa de experti in domeniu este costisitoare si se reflecta deseori in pretul solutiei on-premise sau in update-uri care necesita costuri suplimentare. Solutiile in Cloud vandute sub forma de abonament lunar includ mentenanta si update-uri automate.

Pentru mai multe informatii despre costurile unui astfel de sistem informatic pentru spital, pentru managementul activitatilor medicale si administrative din spital, hostat in Cloud si livrat ca serviciu, solicitati oferta personalizata pe office@dedalus-teamnet.ro