Solutii eHealth centrate pe pacient

Solutii eHealth centrate pe pacient

eHealth

Teamnet Dedalus a prezentat avantajele unui sistem informatic medical centrat pe pacient, in cadrul evenimentului EDA “Innovation For Field Medicine” din 24 septembrie, de la Bruxelles. Solutia de eHealth prezentata rezolva principalele dezavantaje ale solutiilor informatice traditionale, orientate pe specializari medicale, prin automatizarea fluxurilor de lucru in jurul pacientului. 

In cadrul evenimentului, reprezentantii Teamnet au prezentat o solutie de eHealth integrata, centrata pe pacient si starea acestuia si care integreaza toate interactiunile in cadrul sistemului de sanatate. Solutia are la baza o abordare colaborativa si personalizata a tratamentului si contribuie la imbunatatirea sistemelor medicale regionale, nationale si locale.

Principalele avantaje ale solutiei eHealth

  •  Colaborare mai buna intre furnizorii de servicii medicale
  • Urmarirea pacientului si a conditiei acestuia pe parcursul fiecarei interactiuni din domeniul medical
  • Cresterea calitatii informatiilor despre pacient si imbunatatirea diagnosticului

Reprezentatii companiei au propus și o serie de criterii pentru recunoasterea facila a unei solutii eHealth centrată pe pacient:

  • Interoperabilitatea platformei, care se refera la respectarea unor standarde internationale de comunicare
  • Mobilitatea, sau capacitatea de a aduce sistemul acolo unde este pacientul – in ambulante, langa patul pacientului sau pe teren
  • Localizarea pacientului in cadrul sistemului de sanatate, indiferent de locatie
  • Supravegherea gradului de raspandire al infectiilor
  • Analiza datelor si identificarea de bune practici in domeniul software medical
eHealth

Propunerea sistemului de eHealth centrat pe pacient vine ca alternativa la solutiile informatice orientate pe specializari medicale. Principalele dezavantaje ale acestora sunt legate de perspectiva fragmentata asupra conditiei fiecarui pacient, de costurile mari aferente analizelor si de acuratetea scazuta a diagnosticului.

In cadrul evenimentului, au fost prezentate solutii de software medical pentru medici de familie si specialisti, pentru spitale si pentru comunicarea si coordonare in acordarea de suport medical. La eveniment au participat reprezentanti ai tarilor din regiune si furnizori de solutii informatice medicale, care au schimbat bune practici despre capabilitati prezente si viitoare pentru un sistem medical regional.

Descarca prezentarea