Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii, Grigore Alexandrescu, premiat pentru inovatie IT

In cadrul evenimentului INNOVATION AWARDS IN HEALTH din 3 aprilie, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii, Grigore Alexandrescu, dl. Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, a fost premiat pentru implementarea primului portal complet pentru pacienti, al unui spital public din Romania.

Prof. Dr. Mircea Dan Enescu

Portalul spitaluldecopii.ro este pentru noi principalul instrument de comunicare cu parintii, in afara spitalului. Implementarea unui sistem informatic innovator este un pas firesc in strategia noastra de a ne apropia de parinti punandu-le la dispozitie un instrument usor de folosit pentru a discuta cu medicii din spital, de a se programa sau pentru a vizualiza istoricul medical al copiilor.  Dorim sa multumim tuturor celor implicati in acest proiect si companiei Teamnet Dedalus, care a implementat ARMONIA®sanita, Portal medici si pacienti.Prof. Dr. Dan Mircea ENESCU

Caracterul inovator al proiectului este dat de faptul ca este primul portal dintr-un spital public local care permite concomitent vizualizarea de informatii cheie pentru pregatirea pacientilor si parintilor, ofera instrumente de programare online, de vizualizare a istoricului medical, un comunicator intre parinte si medicului curant si forum. Interfata portalului este optimizata si pentru telefoane mobile si tableta, acoperind astfel nevoia de a obtine informatii despre spital si medici rapid, din orice locatie.

Datele referitoare la istoricul medical al pacientului din portal, sunt preluate din modulele din spital, asigurand astfel transmiterea automata a datelor, fara a fi nevoie de introducerea lor de mai multe ori. Portalul are atat o componenta pentru pacient cat si una pentru medicul curant, care poate accesa informatii despre spitalizari, diagnostice, proceduri, tratament, rezultatele investigatiilor la fiecare revenire a pacientului in spital.

Conturile pacientilor se supun reglementarilor privind siguranta datelor pacientului si sunt create doar in urma consimtamantului exprimat in scris al acestora sau al unui tutore.mplementarea portalului este o componenta din proiectul de informatizare “Realizarea si implementarea unui sistem spitalicesc informatic si informational integrat la Spitalul Grigore Alexandrescu” din 2014, constand in utilizarea a 3 sisteme informatice:  ARMONIA®sanita Portal, un canal de comunicare modern, online, intre parinti si medicii din spital, Management Pacienti pentru centralizarea informatiilor medicale in Dosarele de Sanatate si Registratura electronica si Rapoarte BI, pentru rapoarte si statistici privind serviciile medicale.

In cadrul evenimentului Innovation Awards in Health, au fost nominalizate si premiate proiecte inovatoare in sistemul sanitar, care contribuie la cresterea actului medical si a calitatii vietii. Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii, Grigore Alexandrescu, a fost premiat la categoria Innovation in IT and Software. Din juriul evenimentului au facut parte: Dr. Vasile Ciurchea- Presedinte CNAS, Petru Craciun, Director General CEGEDIM, Laurentiu Mihai, Director Executiv APMGR, Prof. Dr. Radu Vladareanu- Director de Departament Obstetrica-Ginecologie, UMF Carol Davila Bucuresti, Prof. univ. Dr. Marian Vladimir Constantinescu, DDS, PhD- Sef Departament Reabilitare Orala din Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti, Alexandra Manaila, Editorial Manager al revistei Romanian Journal of Health Manager si Media Systems Communication, organizator al evenimentului.

Despre Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din Romania, dat in folosinta in anul 1886. In spital functioneaza 10 sectii clinice si numeroase compartimente medicale, 19 departamente insotitoare si 17 ambulatorii de specialitate.

Anual sunt realizate peste 200.000 de consultatii, sunt internati peste 30.000 de copii cu varste intre o zi si 18 ani, iar peste 60% dintre cazuri constituie urgente medico-chirurgicale. “Grigore Alexandrescu” face parte din Complexul de Spitale de Urgenta din Bucuresti (sase in total, dintre care doua pentru copii) si asigura urgentele pentru peste 1.200.000 de copii din toata tara.

Despre Teamnet Dedalus

Teamnet Dedalus este unul dintre principalii furnizori de sisteme informatice pentru spitale, din Romania. ARMONIA®sanita, suita de module dezvoltata de Teamnet Dedalus, acopera integral fluxurile de lucru medical-administrative derulate de catre furnizorii de servicii medicale.

Sistemul informatic este implementat in spitale precum Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Spitalul de Pediatrie Ploiesti, Spitalul Municipal Radauti etc. In prezent, cu ARMONIA®sanita sunt gestionate servicii medicale pentru aproximativ 15.000 de pacienti, in fiecare luna.